top of page

Guide til overvågning af medarbejdere i EU-landene

Brinkmann Kronborg Henriksen har bidraget til en ny international guide om hvorvidt, og i hvilket omfang, en arbejdsgiver kan overvåge sine ansatte. Guiden fokuserer bl.a. på overvågning af de ansattes brug af e-mail og internettet, TV-overvågning af arbejdspladsen samt GPS tracking af arbejdsmateriel.

Guiden tager udgangspunkt i det juridiske spændingsfelt mellem arbejdsgiverens ret til at tilrettelægge arbejdet og ret til at kontrollere de ansattes brug af arbejdsmateriel overfor den ansattes ret til privat- og familieliv. Som den tidligere Artikel 29-gruppe påpegede: "Workers do not leave their right to privacy at the door of their workplace every morning. However, privacy is not an absolute right. It needs to be balanced with other legitimate interests or rights or freedoms."

Guiden indeholder en struktureret gennemgang af reglerne i hver af de 30 lande, som Meritas repræsenterer i EMEA. Reglerne er beskrevet ud fra en praktisk synsvinkel og kan derfor med fordel anvendes af såvel virksomheder som enhver med interesse inden for området.

Guiden, som er på engelsk, kan findes her (https://docs.meritas.org/Public_Resources/Meritas-Europe-Middle-East-Guide-to-Monitoring-Employees-in-the-Work-Place-2019.pdf)

Hvis du har spørgsmål til guiden kan du kontakte advokat Stefan Westh Wiencken (sww@bkhlaw.dk) eller advokatfuldmægtig Morten Bordrup (mb@bkhlaw.dk).

Meritas er et af verdens førende netværk for uafhængige erhvervsorienterede advokatvirksomheder. Meritas har over 180 præ-screenede medlemmer i mere end 90 lande og kan følgelig tilbyde højkvalitetsrådgivning fra mere end 7.500 advokater på global plan. Brinkmann Kronborg Henriksen er det eneste danske medlem af Meritas.

Udvalgte nyheder
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page