FinTech – Finanselle services i en digital tidsalder (RR 4/2017)


Siden finanskrisen i 2008 har teknologi været en katalysator for at revolutionere den finansielle sektor. Ved anvendelse af højteknologiske, innovative løsninger, markedsføres og afsættes der i større og større omfang serviceydelser inden for den finansielle industri baseret på teknologi. Fintech er ikke længere blot et "hype", men en helt ny måde at levere finansielle serviceydelser på.

I april 2017-udgaven af Revision & Regnskabsvæsen (RR 4/2017) beskriver Søren Brinkmann og Stefan Westh Wiencken den udvikling, som fintech har gennemgået, og hvilket potentiale teknologien fortsat besidder. Med afsæt heri beskrives fintech-miljøet i Danmark samt visse udfordringer, som fintech-iværksættere står over for, når de vil etablere sig som fintech-virksomhed i Danmarks finansielle sektor.

Artiklen inddrager også regulatoriske elementer.

Hvis du har spørgsmål om fintech eller finansiel regulering kan du kontakte partner Søren Brinkmann (sb@bkhlaw.dk) eller advokatfuldmægtig Stefan Westh Wiencken (sww@bkhlaw.dk).

Brinkmann Kronborg Henriksen har lang erfaring med at rådgive finansielle virksomheder og rådgiver bl.a. internationale og danske finansielle institutioner, fonde, andre långivere, fintech virksomheder, crowdfunding platforme samt kommercielle låntagere i forbindelse med forhandling, indgåelse samt eksekvering af finansielle kontrakter. Reguleringen i Danmark og Europa bliver fortsat mere omfangsrig og kompleks, og med vores tværfaglige og indgående branchekendskab medvirker vi til, at vores klienters konkurrenceevne styrkes gennem smidige løsninger. Vores brancheteam har praktiske erfaringer som f.eks. bestyrelsesmedlem, head of legal, kontorchef mv. i finansielle virksomheder, ligesom vi har indgående kendskab til branchen fra bl.a. pladser i offentlige klagenævn og lignende. Vores praktiske erfaring omfatter også dialog med Finanstilsynet samt konfliktløsning.

Tags:

Udvalgte nyheder
Arkiv
Sorter efter tags